Projecten

Schegpark te Amsterdam

Het nieuwe park van Overhoeks, het Schegpark, komt centraal in het gebied te liggen. Dit park is er vooral voor de buurtbewoners én bezoekers van Overhoeks. Maar ook voor de medewerkers van de aangrenzende bedrijven en instituten.

In het park komen de grootstedelijkheid en dynamiek van de Strip samen met het rustige woonklimaat van de Campus en de Van der Pekbuurt. Het Schegpark verbindt daarnaast de twee belangrijke groene ruimtes in Overhoeks met elkaar, namelijk het Oeverpark en het Tolhuistuingebied.

Voor elk wat wils

Het Schegpark wordt echt een park voor de bewoners en bezoekers van Overhoeks, met voor elk wat wils. Langs de Ceramiquelaan komen terrassen, die aflopen richting een grasveld in het midden van het park. Deze terrassen bieden zitgelegenheid voor bezoekers en ruimte voor gras, bollen en bomen. Ook aan de noordzijde van het park komen bomen. In het midden van het park ligt een grasveld. Daar is ruimte voor verschillende activiteiten, zoals voetballen, luieren, picknicken. Op dat grasveld – bij de ingang van de parkeergarage – komt een losstaande groep bomen.

In overleg met betrokkenen

Het ontwerp van het Schegpark is gemaakt in overleg met bewoners en andere betrokkenen. Tijdens het ontwerpproces zijn er bijeenkomsten georganiseerd om het ontwerp aan een groep vertegenwoordigers van alle partijen voor te leggen en te bespreken.

Waar?

Het park komt te liggen tussen de Strip en de Campus, tussen de toekomstige Bercylaan en de Ceramiquelaan. Het park begint bij de Docklandsweg en loopt door tot aan filmmuseum EYE.

KZ zal zorgen voor het aanplanten van de bomen en het sierplantsoen en het inzaaien van de velden. In het voorjaar zijn de velden ingezaaid, die prachtig in bloei hebben gestaan. In februari 2018 zullen de bomen en het sierplantsoen worden aangeplant.